Amsterdam Cityscapes

Het fotograferen van stedelijke landschappen (cityscapes) doe ik het liefst in de late schemering. Gebouwen en huizen zijn verlicht, de straatlantaarns zijn aan en tegelijkertijd zit er nog licht en kleur in de lucht. De combinatie van kunstmatig en natuurlijk licht maakt dit tijdstip bijzonder interessant. Het weer is een belangrijke factor voor cityscapes in de late schemering: een heldere atmosfeer is belangrijk voor mooie kleuren en een maximaal scherpe foto. Koude (polaire) lucht zorgt vaak voor een heldere atmosfeer, dus zodra de wind uit het noorden of noordwesten komt en de temperatuur onderuit gaat is het opletten geblazen! Een goede regenbui kan helpen om de atmosfeer 'schoon' te spoelen en de condities voor een mooie cityscape te verbeteren. De foto hieronder heb ik gemaakt na een heftige voorjaarsbui.

Cafe 't Papeneiland, Brouwersgracht, Amsterdam